Стаж в UNA News Bulgaria

typewriter-801921_960_720

Ти си ентусиазиран, готов за предизвикателства и следиш новините свързани с ООН и международната политика. Обичаш да пишеш и смяташ, че повече младите хора трябва да имат своето запазено медийно пространство. Интересуваш се от права на човека, международна сигурност и устойчиво развитие. Умението да пишеш, правописът и граматиката на български са твоята суперсила, а отличното владеене на английски език е едно от качествата ти.

Ако виждаш себе си в горното описание, то ти си нашият нов стажант! Очакваме само да си избереш ресор, в който да пишеш: “права на човека”, “мир и сигурност”, “екология и устойчиво развитие”.

Единственото, което трябва да направиш, преди да се присъединиш към екипа на UNA News Bulgaria, е да ни изпратиш CV на internship@una.bg и да посочиш ресор, за който кандидатстваш. Разбира се, имаме и една задачка за теб, която да приложиш заедно с автобиографията си:

Изпрати ни материал-интервю с Генералния секретар на ООН или ръководител на агенция на ООН. Точно така, готов материaл, в който човекът, когото интервюираш трябва само да приложи своите отговори.

Какво ти предлагаме ние?

  • Работа към младежката онлайн медия на Дружество за ООН в България, част от Световната федерация на Aсоциациите на ООН;
  • работа с динамичен екип от Младежка секция на ДООНБ;
  • придобиване на задълбочени знания за ООН и организациите от семейството на ООН;
  • обучение, развиване на аналитични умения и критично мислене и умения за работа с източници на информация;
  • удостоверение за проведен стаж, след покриване на изискванията на работата.

Готов ли си вече с въпросите, които ще зададеш на Бан Ки-Мун или друг високопоставен служител в системата на ООН?

Можеш да ни ги изпратиш до 14 октомври 2016 г. Срокът на стажа е 2 месеца.