[:bg]Включи се в студентски Модел ООН „Кризата в Украйна“[:]

0
1314

[:bg]

Дружество за ООН в България и Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО), с подкрепата на Студентски съвет  УНСС, организират симулация Модел Обединени нации. Настоящото издание е посветено на „Кризата в Украйна“ и ще се проведе от 10 до 12 март 2017 г в Университа за национално и световно стопанство (УНСС).
За да заявите участие е нужно да регистрирате делегация, състояща се от двама студенти или да кандидаствате индивидуално на нашата онлайн форма за кандидастване. При записване на делегация е нужно да се попълни информация за всеки от двамата делегати.

Крайният срок за кандидатстване е 28.02.2017 г., а формата за регистрация може да намерите тук. Разходи за път и настаняване не се поемат от организаторите.

Модел ООН е симулационна игра, която цели да повиши информираността на участниците по световно важни проблеми и да подобри лидерските им умения чрез форма на дебат, в която участниците вземат ролята на дипломати представляващи държави членки на ООН и техните позиции по избраната тема в някой от органите на ООН.

Настоящото издание е посветено на конфликта в Украйна и ще симулира заседание на Съвета за сигурност на ООН. Участниците ще бъдат разпределени в 15 делегации, представляващи 15 държави – всяка делегация се състои от двама делегати, които заедно трябва да се запознаят с позицията на държавата, която представляват, и успешно да защитават позицията й по време на дебатите.

Повече информация може да намерите тук.[:]