[:bg]Дипломати играят футбол в подкрепа на правата на човека[:]

0
1426

[:bg]

„Училище по права на човека” ще бъде финансирано със средства от благотворителния футболен турнир “AmbassadorsLeague

На 20 май 2017 г. (събота) в спортен комплекс „Мир и дружба” ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София. Турнирът се организира от Дружество за ООН в България, с благотворителна цел. Средствата ще бъдат използвани за провеждане на „Училище по права на човека” за деца и младежи от страната.

Благотворителният футболен турнир – “Ambassadors’ League” е организиран от Дружество за Обединените нации вече няколко пъти през годините. Основната му цел е да срещне на терена представители на дипломатическите мисии и българските институции, както и неправителствени организации.

Сред страните, участващи в тазгодишното издание на турнира са Република Франция, Ислямска република Иран, Република Судан, Република Турция, Република Азербайджан, Република Индонезия, Република Грузия, Алжирска народно–демократична република, както и отбор сформиран от  Министерство на въшните работи на България.

Благотворителният турнир се организира със съдействието на Столична община – София-Европейска столица на спорта 2018, Спортен комплекс „Мир и дружба“ и Български младежки червен кръст.[:]