Дипломати играят футбол за развитие и мир

fkkkk

На 09.04.2016 г. (събота) ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София. Турнирът се организира от Дружество за ООН в България по повод 6-ти април – Международния ден на спорта за развитие и мир, с благотворителна цел. Средствата ще бъдат използвани за провеждане на „Училище по права на човека” за деца и младежи от страната.

Благотворителният футболен турнир – “Ambassadors’ League” е организиран от Дружество за Обединените нации вече няколко пъти през годините. Основната му цел е да срещне на терена представители на дипломатическите мисии и българските институции, както и неправителствени организации.
Сред страните, участващи в тазгодишното издание на турнира са Република Франция, Ислямска република Иран, Република Украйна, Република Судан, както и отбор, сформиран от младежки организации.

За първа година „Ambassadors’ League” се провежда под патронажа на министъра на външните работи Даниел Митов.

Благотворителният турнир се организира и със съдействието на Асоциация за подпомагане на академичната общност,  УНСС – Катедра физическо възпитание и спорт и Столична община – София-Европейска столица на спорта 2018.