[:bg]Експерти, журналисти и младежи дискутират ролята на медиите в демократичния живот[:]

0
975

[:bg]14441184_10154001842638517_1865899528968100604_n

На 19 октомври 2016 г., от 9:00 до 18:30 ч, в Министерсто на младежта и спорта ще се проведе Национална младежка конференция на тема „Медии – автентичност и реалност”.

Националната младежка конференция има за цел да запознае млади хора от цялата страна с ролята на медиите в демократичния живот и техните възможности за участие. Организаторите са си поставили за цел да съберат на едно място над 100 активни младежи заедно с представители на медиите в България. По време на срещата ще се проведат дискусии по четири основни теми „Ролята на медиите – теория и практика“, „Етика в медиите – предизвикателства и възможности“, „Традиционните медии – стремеж за запазване на ценностите“ и „Новите медии и публичният интерес“.

Събитието ще бъде открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и американското културно аташе Тами Палчиков.

Организаторите се стремят да насочат вниманието на участниците към възможностите за постигане на качество и истинност на информацията в сложната информационна среда на модерния свят.

Сред гост-лекторите на събитието ще бъдат бившият председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) доц. Георги Лозанов, разследващият журналист Алексения Димитрова, представители на академичните среди като доц. Орлин Спасов и проф. Нели Огнянова от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, медийни представители като Нери Терзиева от BiT, Георги Ангелов от БНТ, Весислава Антонова от в. Капитал, както и Ивет Добромирова от Терминал 3 и Иван Бедров от Клуб Z. 

В края на деня ще бъде поставен акцент и върху социалните мрежи като медиен инструмент и по-конкретно върху Twitter, за чието влиеяние ще говори бившият външен министър на България д-р Соломон Паси. 

Конференцията се организира от Дружество за ООН в България в партньорство с Асоциация за подпомагане на академичната общност, Младежкия съвет към американското посолство, Национален младежки форум и Министерство на младежта и спорта.[:]