Инвестиции в образованието: Регионален семинар в София с еврокомисаря по образованието и младежта

13626561_1251806441517802_4212927354111172577_n
Снимка: Европейска комисия в България

На 18 юли от 9:00 ч в Национален дворец на културата Представителството на Европейската комисия в България организира регионален семинар на тема: „Насърчаване на инвестициите в образованието чрез инструменти и фондове на ЕС: Възможности за България и Румъния“.

В откриването на събитието ще се включи еврокомисарят по образование, култура, младежта и спорта Тибор Наврачич. Семинарът ще предостави експертиза на механизми за финансиране на проекти от всички нива на образование.

В откриващата част на събитието ще участват още Меглена Кунева, вицепремиер и министър на образованието и науката и г-н Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика.

Дискусията ще засегне съществуващите и нови начини за финансирането на проекти в сферата на образованието, като в нея ще участват експерти Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка, Европейският институт по иновации и технологии, както и други заинтересовани страни на национално и локално ниво.

За участие в семинара е необходима предварителна регистрация до 13 юли.

Източник: Европейска комисия в България