[:bg]Как премина работната среща на младежките делегати към ООН в Брюксел?[:]

0
1171

[:bg]Между 25 и 27 август в Брюксел се проведе срещата по застъпничество в рамките на ООН, организирана от Европейски младежки форум. Тя събра на едно място младежки делегати от 12 европейски страни – Австрия, Белгия, България, Германия, Ирландия, Норвегия, Словения, Унгария, Холандия, Чехия, Швейцария, Швеция. Ралица Диканска, един от двамата Български младежки делегати за 2017/2018 година, споделя впечатленията си в следващите редове.

„Възможността да се запозная с представители от толкова много различни места и да науча какви са добрите практики в тяхната страна, както относно избора им като делегати, така и какво вълнува младежите в техните държави, е невероятна. Беше изключително полезно да обменим натрупания досега опит. Също така от основно значение беше да споделим помежду си своите намерения, както и да поставим основите на бъдещите ни съвместни дейности. Предстои да осъществяваме общи инициативи по време на работната ни визита в Ню Йорк по време на сесията на Трети комитет на Общото събрание през октомври. Вече имаме подготвени няколко съвместни мероприятия, всяко от които е насочено към един или повече от определените ни общи приоритети на дейност. Представителите на Европейски младежки форум дадоха всичко от себе си, за да можем в рамките на три изпълнени с разностранни дейности дни да опресним знанията си за структурата на ООН и да се почувстваме по-уверени и изпълнени с ентусиазъм за предстоящите месеци.“

Работната среща е традиционен форум, който подготвя европейски младежки делегати за качествената им работа по време на техния мандат. Тази година участието на представител от страна на България беше осигурено от дългогодишния партньор на програмата Български младежки делегати към ООН – Национален младежки форум, и от EYCA България (Национална младежка карта).

 [:]