[:bg]Конкурс за есе: България в Европейския съюз: 10 години по-късно[:]

0
2419

[:bg]

На 1 януари 2017 г. се навършиха десет години от присъединяването на България към  Европейския съюз (ЕС) – подходящ момент за оценка какво влияние има членството на страната върху нейното общество и икономика, но също така и да се потърси отговор на въпроса с какво България допринася за развитието и многообразието на ЕС.

В годината, когато ЕС отбелязва шестдесетата годишнината от подписването на Римските договори, а България се подготвя да поеме за първи път ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз в началото на 2018 г., е и време да се опитаме да си представим как ще изглеждат следващите десет години от членството на България в Европейския съюз.

Представителството на Европейската Комисия в България в сътрудничество с Институт за икономическа политика организира Конкурс за студентско есе на тема: „България в Европейския съюз: десет години по-късно“.

Участие в конкурса могат да вземат български младежи до 29 години, които се обучават във висше учебно заведение в България или в чужбина.

Авторите на трите най-добри есета в конкурса ще бъдат наградени с пътуване до Брюксел и посещение на Европейските институции.

Крайният срок за изпращане на студентските есета е 19 март 2017 г.

Информация за Конкурса за студентско есе, както и формуляр за кандидатстване можете да намерите тук.

[:]