[:bg]Край на глада: блиц интервю с Ваня Недялкова от Българска хранителна банка [:]

0
1341

[:bg]

„17 Цели за 2017” е 10-месечна инициатива, която българските младежки делегати към ООН и техният екип реализират. В рамките на кампанията младите хора ще бъдат запознати със 17-те Цели за устойчиво развитие на ООН чрез серия от онлайн и офлайн събития.

През настощата седмица инициативата се фокусира върху Цел 2 от Целите за устойчиво развитие – край на глада. Тя има за задача да сложи край на глада и всички форми на недохранване до 2030 г.

В кампанията, свързана с Цел 2, младежките делегати към ООН си партнират с няколко неправителствени организации, сред които и Българска Хранителна Банка. Представяме Ви блиц интервю с Ваня Недялкова, координатор „Развитие на мрежа за хранително подпомагане и управление на доброволци“:

„Глад“ – каква е първата ти асоциация?

Храна и глад: двете неща в излишък

Какво правиш, за да се бориш с глада?

Сам е трудно да направиш много, но има нещо важно, което правиш: храниш се. Ако сте повече хора, става по-лесно.

С колегите ми, с дарителите, доброволците и партниращите ни организации спасяваме насъщни хранителни ресурси и през общите ни усилия те стигат до дневни центрове, мобилни патрули, кризисни звена, социални трапезарии, домове за резидентни грижи и други инициативи в подкрепа на уязвими хора от общността ни.

Какъв би бил светът през 2030 г. без глад?

част (от) света (днес)

Какъв би бил светът през 2030 г., ако не се борим с глада?

Друга част.

Върху материала работи: Йоана Борисова

Редакция: Екатерина Димитрова[:]