[:bg]Международен пътуващ университет „Европа – място за бъдеще” – Чипровци 2017[:]

0
1156

[:bg]

Между 20 до 25 май в община Чипровци се проведе за девета година образователното събитие – Пътуващ университет „Европа – място за бъдеще“, организирано от мрежата „Място за бъдеще” и Гражданско сдружение „Щастливеца”, с активната подкрепа на Нов български университет и Френски институт – София.

Пътуващият университет е широко интердисциплинарен – насочен е към студенти и доброволци от различни специалности и националности. Събитието този месец събра на едно място младежи, преподаватели и изследователи от различни научни сфери от България, Франция, Германия, Великобритания, Словакия и Полша. В програмата бяха включени лекции, интерактивни дейности и посещения на различни културни и природни обекти.

„Място за бъдеще” е образователна мрежа за включване на проблематиката на гражданското участие и устойчивото развитие като практическа дейност в учебните програми на различни университетски специалности. Осъществява се от екипа на сдружение  „Щастливеца” и работи в посока осъществяване на широк граждански форум в учебна среда. 

Повече информация за това как протече събитието, можете да намерите тук.

 

Източници: Place fo Future и събитие във фейсбук

Материала подготви: Диляна Недева

 [:]