[:bg]Международна конференция за спорта през септември в София[:]

0
1101

[:bg] 

Между 29 и 30 септември 2017 г. в Дома на Европа, гр. София, ще се проведе Международна конференция „European everyday of sport“. Събитието представлява финална фаза от проект по програма „Еразъм+“ (572647-EPP-1-2016-1-BG-SPO-SCP) и има за цел да допринесе за повишаване на спортната култура сред европейските граждани и най-вече сред младите хора.

Конкретни цели на проекта са: промотиране добрите практики в сферата на физическата активност (като Европейска седмица на спорта 2017); засилване на сътрудничеството между институциите и организациите, работещи в сферата; създаване на ръководства за добри практики; запознаване с приложения, изпълнени със спортни идеи за ежедневието; повишаване на осведомеността относно спорта и личното, професионалното и социалното развитие.

В предишните фази на проекта партньорите от България, Хърватия, Унгария, Литва, Полша и Словакия изложиха и анализираха проблемите, свързани със спорта и физическата активност в ежедневието, сред които: недостига на часове за физическа активност в образователните институции; неинформираност относно значението на спорта и загуба на интерес; недостиг на пространства, пригодени за спорт и др. Във връзка с приоритетната цел за припознаване на психологическото и физическото образование сред младите като философия за здравословен начин на живот, бяха създадени различни кампании и събития, като ”Freedom of  movement”, #BeActive и други.

Повече информация за проекта и предстоящата конференция, съвети за спорт в ежедневието, както и тест, изследващ личностните характеристики за определяне на подходящ спорт, ще откриете на официалния сайт на European Everyday of Sport.

Програмата на конференцията можете да разгледате тук.

 

 

Източници: Еusport, Bulsport.

Материала изготви: Мария Табакова[:]