Младежка конференция: Медии – автентичност и реалност

14441184_10154001842638517_1865899528968100604_n

На 19 октомври 2016г. в гр. София ще се проведе Национална младежка конференция на тема „Медии – автентичност и реалност”, организирана от Дружество за ООН в България в партньорство с Асоциация за подпомагане на академичната общност, Младежкия съвет към Американското посолство, Национален младежки форум и Министерство на младежта и спорта.

Националната младежка конференция цели да запознае млади хора от цялата страна с ролята на медиите в демократичния живот и техните възможности за участие. Организаторите са си поставили за цел да съберат на едно място 100 активни младежи заедно с представители на медиите в България. По време на срещата ще има дискусии и модерация, която да насочва вниманието на участниците как могат да постигат качество и истинност на информацията, която получават. За целта ще бъде направено:

  • представяне на теория по зададената тема от академичната среда и развитие на фактологична картина в младите хора
  • представяне на традиционни медии, техния професионализъм, както и практическа работа с аудиторията как по – лесно да се ориентират по отношение на фактологията при поднасяне на данните
  • представяне на новите медии, техния професионализъм, както и практическа работа с аудиторията как по – лесно да се ориентират по отношение на фактологията при поднасяне на данните
  • представяне на нови инструменти – Twitter и др.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Участници в конференцията могат да бъдат млади хора на възраст между 16 и 29 години, които са:

  • председатели, заместници или други политически отговорни лица, работещи в младежката сфера (младежки неправителствени организации, младежки политически организации, неформални обединения на млади хора, студентски и ученически съвети, и др.)
  • представители на младежки организации, отговорни за развитието на административната дейност на организациите.
  • младежки работници, докторанти, студенти и ученици.
  • млади журналисти

КАНДИДАТСТВАНЕ

Желаещите да участват следва да попълнят онлайн-формуляр за кандидатстване не по-късно от 17:00 часа на 5 октомври (сряда) 2016 г.

Разходите за настаняване, храна и работни материали са за сметка на организаторите, както и пътните разходи в една посока.

Селекцията на участниците ще бъде проведена от организаторите на база попълнената електронна форма за участие (покриване на условията за участие и мотивацията за участие). Одобрените за участие представители ще бъдат уведомени чрез електронна поща след 7-ми октомври 2016 г.