[:bg]Младежка конференция: Младите хора и езика на омразата[:]

0
752

[:bg]Младежка конференция „Младите хора и езика на омразата. Инструменти за противодействие“ организират Национален младежки форум (НМФ) и Нов български университет (НБУ) на 13 декември 2017 г. в НБУ.

В конференцията се предвижда да се включат 150 участници, избрани чрез предварителна регистрация. Участниците са разделени на квоти (60% студенти от НБУ; 40% млади хора- представители на различни социални групи).

Основната идея на конференцията е да популяризира онлайн кампанията „No Hate Speech“ като представи различните гледни точки на представители от различни социални групи в нашето общество. По този начин хората, които са напълно интегрирани, ще могат да се поставят в „техните обувки“ и така заедно да редуцираме езика на омразата, на който ставаме свидетели или жертва ежедневно.

Първата част на конференцията ще премине под формата на презентации и дискусии. Представители на различни социални групи ще могат да запознаят участниците на конференцията с техния път от социално изключване до успешното им интегриране в обществото.

Паралелно на събитието организаторите планират да провеждането на YouthHub, където участниците в него ще изработят политически документ с решения за противодействие на езика на омразата, който ще бъде адресиран към институциите, които имат отношение към темата.

За участие в конференцията може да се регистрирате на тук.[:]