[:bg]Младежките възможности наоколо (Международен ден на младежта – 12 август)[:]

1
1587

[:bg] 

12 Август е обявен за Международен ден на младежта от Организацията на обединените нации (ООН) на 17 декември 1999 г., като у нас този ден се чества от последните 10 години. Основната му цел е да мотивира младите хора да развиват себе си и да се ангажират по-активно с местните и глобални въпроси.

В голям брой градове предстоят интересни събития по случай младежкия празник. Включи се и ти! Ориентирай се бързо и лесно какво и къде ще се случи из страната ни на този ден, с помощта на Младежкия компас на Национален младежки форум, допълнен от още няколко любопитни събития в следващите редове:

 

  • София

Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), OPEN SPACE и Greenwich Book Center организират събитие, изпълнено с музика, филми, книги и среща с радио-екипа на Фондация “OPEN SPACE”, което ще се проведе в столичната книжарница Гринуич на бул. „Витоша“ 37. Разбери повече тук.

А за тези, които искат да отбележат младежкия празник, събирайки слънчеви лъчи из западните квартали на София, МИКЦ „Каузи” са подготвили интересни забавления за „РестАРТиране“ на младежкия летен ентусиазъм. За да ги откриеш, следи тук.

  • Пловдив

От 18:00 ч. в Градската градина в Пловдив се завихря щуро събитие под надслов „Разчупи се”, организирано от МИКЦ Пловдив, МИКЦ МладежCо и Община Пловдив. Предстоят интересни игри, предизвикателства и много забавления, сред които нестандартна надпревара със загадки, изискваща наблюдателност, бързина и умения за работа в екип. Хепанингът ще финишира със заключителен концерт на Red Tigger и Noisy Bastardz. Ако ти стана интересно, надникни за повече информация тук.

  • Благоевград

Сдружение Алтернативи Интернешънъл канят всички желаещи да се включат в арт работилници за малки и големи и във фестивала на цветовете “Holly ”, както и да разберат за различни възможности за обучения, доброволчески програми и други поводи за пътуване в чужбина. Мястото е парк Бачиново, а началният час – 9:30. Следи какво се случва тук.

  • Козлодуй

Община Козлодуй, заедно с Агенция за регионално развитие и Бизнес център-Видин, също подготвя интересна младежка атракция – привързано издигане на топловъздушен балон, което включва до 5-минутен престой във въздуха на височина до 15 м. Събитието ще се състои от 7 до 10 часа на поляната зад Дома на енергетика, гр. Козлодуй. Повече информация – тук.

  • Перник

От Консултативен съвет за младежка политика (КСМП) ще отбележат Международния ден на Младежта от 10 ч. пред Общинския младежки дом в Перник. Доброволци от сдружение „АКСЕЛС” ще покажат как се изработват подаръчни торбички от рециклирана хартия, а освен това ще се проведат забавни игри-енерджайзъри за подобряване на тонуса, както и демонстрация на акро-йога. Сдружение „Обектив ”ще представи своята дейност, както и тази на МИКЦ Перник. Освен това Общинският младежки дом ще се погрижи за доброто настроение с празничен концерт, в който ще вземат участие танцови школи, вокални групи и хип-хоп формации. Научете повече 0 тук.

  • Враца

От Община Враца приканват желаещите да вземат участие в спортни демонстрации от 18:00 ч. (бойни изкуства, футбол, лека атлетика, шахмат, танци и др.). Празника ще закрият групите LiqueScent и Lever от 20:30 ч. в парк „Дъбника”. Повече информация – тук.

  • Видин

„Фреш за всеки”, разгръщане на темата за субкултурата, брейк уоркшоп с Георги от Shadow crew и handmade-тениски са само част от активностите, които ще се проведат по случай Деня на младежта във Видин. Събитието е организирано от Сдружение „Активно общество” и ще започне в 10:30 ч. Разберете повече за него тук.

  • Бургас

Фондация „Астика”, Младежка доброволческа мрежа, Асоциация за стратегическо управление „Делфи” и Европейска доброволческа служба организират „Нептунова поща и феерия с небесни фенери”, в навечерието на младежкия празник – от 23:00 ч. на 11 август на Бургаския мост. Надникни тук за повече информация.

  • Габрово

МИКЦ Габрово дава шанс на всички младежи, по повод вече споменатия празник, да се включат във фокус група на тема „Гласът на младите” на 11 август от 16:00 ч. в сградата на ИМКА Габрово. Всеки желаещ да вземе участие може да изпрати e-mail на office@ymca-gabrovo.org с две имена и организация/ институция, която представлява. За да се информирате повече, погледнете тук.

 

Материала подготви: Михаела Владимирова

 

 [:]

1 COMMENT

Comments are closed.