[:bg]Младежки делегат на България към ООН – защо пък не?[:]

[:bg]

Вие сте активен и отговорен млад човек? Искате да работите за подобряване на средата и възможностите за младите хора в България? Вярвате, че можете да представлявате българската младеж в най-голямата международна организация?

Заповядайте на 16 март от 19 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охродски”, за да се запознаете с Програмата „Български младежки делегати към ООН” и да научите повече за конкурса за български младежки делегати към ООН за 2017 – 2018 г.

Конкурсът е отворен за кандидатстване от 6 март до 2 април 2017 г. В рамките на събитието ще се срещнете отблизо с настоящите младежки делегати Александра Мирчева и Ива Цолова и ще имате възможността сами да влезнете в „обувките” на делегати.

А какво е български младежки делегат към ООН? Това е млад човек, избран чрез прозрачен национален конкурс, който се включва в делегацията на България към Общото събрание на ООН и Комисията по социално развитие на ИКОСОС и работи, с права сравними с тези на акредитиран дипломат, по решенията на ООН за младежта. В рамките на своя 18-месечен мандат делегатът реализира и поредица от събития и проекта на национално и международно ниво, с което допринася за подобряване на средата за младите хора. Мисията на Програмата е да служи като мост на ефективна комуникация и взаимодействие между младите хора в България, младите хора по света и управляващите.

Програмата се реализира от Дружество за ООН в България за единадесета поредна година и се осъществява с официалната подкрепа на Министерството на външните работи на Република България, Постоянното представителство на Република България към ООН в Ню Йорк, Национален младежки форум и ISIC България.

Предварителна регистрация за събитието: https://goo.gl/forms/SvyQNZP8P9KH4Kvf2

Повече информация за конкурса:
www.bgyouthdelegate.org
www.facebook.com/bgyouthdelegate
questions@bgyouthdelegate.org

Линк за кандидатстване или номиниране за конкурса:
http://bgyouthdelegate.org/apply-now-2017/[:]