Отбелязване на Деня на мира пред Паметника на Незнайния воин

peace-day-1

Всяка година на 21 септември отбелязваме Международния ден на мира. По традиция Генералният секретар на ООН ще удари „Камбаната на мира“ и ще призове воюващите по целия свят да приберат оръжията и да се опитат да намерят мирно решение на конфликтите си.

Дружество за ООН в България има удоволствието да Ви покани да отбележим заедно Международния ден на мира. Заповядайте на 21 септември от 12:00 часа пред Паметника на Незнайния войн!

Всяка година на този ден Обединените нации призовават народите на света да си припомнят, че принадлежат към човешкия род и че заедно трябва да градят бъдещето си. Темата за отбелязването на деня през 2016 г. е „Целите за устойчиво развитие: градивни елементи за мир”. Тя подчертава как краят на бедността, защитата на планетата и гарантирането на просперитет за всеки, допринасят за глобалната хармония.

Инициативният комитет за отбелязване на Международния ден на мира в София, съставен от Дружеството за Обединените нации в България, Съюза на ветераните от войните на България и Български младежки червен кръст, се обръща към своите членове и съмишленици с призива да отбележат този ден, всеки със своята мисъл и със своето действие, и да приемат символично близостта на датата 21 септември с тази на деня на нашата независимост. Битката за свобода винаги е била и битка за устойчив мир. В днешния ден на глобални предизвикателства е битка на всеки от нас – битка за мирно и устойчиво развитие на планетата ни.