Ред от Angry Birds е почетен посланик на Международния ден на щастието

UN Photo/Eskinder Debebe
UN Photo/Eskinder Debebe
UN Photo/Eskinder Debebe

В четвъртък (18 март) Организацията на Обединените нации определи анимационния герой Ред, лидерът на анимираните птици от мобилната игра „Angry Birds“, за посланик, който да вдъхновява света към действия насочени към овладяване на климатичните промени и устойчивото развитие.

„Назначението“ на Ред за „зелен“ посланик е част от новата инициатива на ООН за партньорство с глобално признати лица, което да асоциира действията насочени към ограничаване на климатичните промени с щастието на хората.

„Angry Birds са забавлявали милиони хора по света, а сега те са част от превръщането на света в едно по-добро място за живеене“, отбеляза Генералният секретар на Организацията Бан Ки-Мун. „Ние сме горди да дадем на Ред причина да се превърне от червен в зелен. Няма по-добър начин да отбележим Международния ден на щастието от това да имаме анимиран посланик на борбата срещу климатичните промени, който да повиши общественото внимание към темата като направим света по-безопасен, устойчив и щастлив“, добави още той.

Инициативата се осъществява в партньорство между компанията „Сони“, Програмата за развитие на ООН и Фондацията на ООН. Целта на кампанията е чрез анимираните герои да отправи послание към хората, които, за да направят Angry Birds щастливи трябва да предприемат действия за овладяване на климатичните промени като споделят свои снимки в социалните мрежи и други платформи с хаштаг #AngryBirdsHappyPlanet, с които показват подкрепа към каузата.

angry birdsЧрез рециклиране, използване на градския транспорт и пестене на водата, например, хората могат да споделят своите съвети и да покажат как живеят устойчиво и щастливо в ежедневието си“, добавя Генералният секретар.

Част от задълженията на анимационния герой Ред ще бъде виртуалното му турне, което ще започне още в понеделник (21 март), акцентирайки върху начините, по които можем да ограничим климатичните промени. Световната му обиколка ще започне от Париж, където беше прието Парижкото споразумение за климата през декември миналата година и ще завърши в Ню Йорк, където на 22 април световните лидери ще подпишат споразумението.

Източник: UN News Centre