[:bg]Стартира седма стипендиантска програма „За жените в науката“[:]

0
1251

[:bg]

За седма година L’ORÉAL и ЮНЕСКО провеждат своята стипендиантска програма „За жените в науката“ и предизвикват отново българските жени-учени да представят своите научни проекти и потенциал.

През 2017 г. година партньори на Националната стипендиантска програма отново са Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Националната комисия за ЮНЕСКО в България. Кандидатурите ще се оценяват от експертно жури. Лауреатите на програмата ще бъдат обявени на официална церемония през 2017 г., на която ще получат и стипендиите си.

Стойността на всяка стипендия е 5000 евро и е предназначена за научни изследвания в България. Стипендиите се връчват на жени учени до 35-годишна възраст, записани или завършили докторантска или пост-докторантска степен в сферата на естествените науки.

Крайният срок за кандидатстване е 31 март 2017 г.

L’Oréal-UNESCO „За жените в науката“ е единствената глобална програма, създадена, за да подпомогне и насърчи жените да допринесат за развитието на науката в света. Програмата съществува от 1998 г., когато L’Oréal и ЮНЕСКО учредяват наградите „За жените в науката“, които всяка година отличават пет водещи жени-изследователки в света. Партньорството „За жените в науката“ създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които представляват бъдещето на науката. Цялата програма е отправна точка за международно научно постижение и безценен източник на мотивация, подкрепа и вдъхновение за жените в науката.

Повече информация може да намерите тук.

Източник: Софийски университет „Св. Климент Охридски“

[:]