Стипендиантска програма „За жените в науката“

 

fwis (1)

Програма „За жените в науката“ обявява конкурс за стипендия за жени с постижения в науката.

Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ в България е създадена в рамките на международното партньорство между L’ORÉAL и ЮНЕСКО. Стипендиите се връчват в рамките на партньорство от L’ORÉAL България с подкрепата на Националната комисия за ЮНЕСКО в България и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Отличията се връчват на жени учени от България с цел реализиране на значителни научни изследвания в областта на естествените науки в България. Стойността на всяка стипендия е 5000 евро. В конкурса могат да участват жени до 35-годишна възраст, записани или завършили докторантска или пост-докторантска степен.

Срокът за кандидатстване  е 29 февруари 2016 г. 

Програмата „За жените в науката“ съществува от 1998 г., когато L’Oréal и ЮНЕСКО учредяват наградите „За жените в науката“, които всяка година отличават пет водещи в света жени изследователки. Следвайки своята цел да стимулират и насърчават жените в тяхната научна кариера, партньорството „За жените в науката“ създава и глобална мрежа от Международна, Регионална и Национална стипендиантска програма, за да подкрепи младите жени, които представляват бъдещето на науката.

Стипендиите се присъждат на забележителни млади жени учени в целия свят, като им осигуряват достъп до международна научна общност, насърчават ги и им дават възможност да продължат изследванията в своята научна сфера, като ги подкрепят в момент, който може да е решаващ за тяхната научна кариера.

Повече информация за конкурса може да намерите на официалния уеб сайт на програмата „За жените в науката“.