Тази вечер: Запознайте се с младежите, които носят промяната

17

Колко дълъг е пътят към промяната в света и къде започва тя? Как се случва и какво е необходимо за опознаването на глобални процеси, случващи се на другия край на планетата, но засягащи ни пряко?

Отговорите на тези въпроси ще потърсим заедно с 21 доброволци от 12 страни на 5 различни континента, които в рамките на 4 седмици запознаха ученици от над 20 училища в София, Пловдив и Варна със 17-те Цели за устойчиво развитие на ООН до 2030 година.

Една от най-важните теми за международната общност в следващите 15 години влезе в класните стаи на ученици от 10-ти и 11-ти клас благодарение на проекта „17 стъпки“, реализиран успешно от Дружество за ООН в България, Младежките делегати на България към ООН /2015-2016/ и AIESEC Bulgaria.

На 16-ти юни от 19:00 в Компютърна Академия IT Step ще се проведе финалното събитие на проекта, където доброволците ще представят по интерактивен и иновативен начин процеса и резултатите от своята работа в училищата. За повече информация, може да се присъедините към създаденото Facebook събитие.

Включете се в това вълнуващо пътешествие сред различни култури, обединени от идеята за постигането на по-добър свят до 2030-та година и научете повече за Целите за устойчиво развитие и начините за постигането им тук и сега – в България!