ЮНЕСКО в търсене на младежи, които да изградят мирен и устойчив свят

image-5784ef394da10-default

ЮНЕСКО и Институт Махатма Ганди за образование мир и устойчиво развитие търсят 50 младежи от целия свят и от различни сфери на интереси, които са решени да допринесат за изграждането на мирен и устойчив свят. Младите лидери ще участват в дискусионен форум „TAGe“, който се стреми да постави фокус върху младежкото включване в процесите на взимане на решения на най-високо ниво.

Форумът е част от международна конференция на ЮНЕСКО за превенция на насилствения екстремизъм чрез образование, която ще се състои между 19-20 септември 2016 г. в Ню Делхи, Индия. 

Конференцията цели да изгради общо разбиране сред взимащите решения за образователните политики по света. По време на събитието ще бъдат обсъдени образователни инструменти, които ефективно да противодействат на насилствения екстремизъм.

Ако Вие сте на възраст между 25-35 г., имате опит в превенцията на насилствения екстремизъм като обучител, практик, член на неправителствена организация, медиен работник, автор на документални филми, професионалист от частния сектор, изследовател, представител на академичния сектор или др., искате да предложите иновативни методи за справяне за насилствения екстремизъм и да участвате в глобалната дискусия, не се колебайте да се включите в събитието.

Повече информация може да намерите тук.

Снимка: Twitter/UNESCO
Снимка: Twitter/UNESCO