Анджелина Джоли е разтревожена за сирийските бежанци

0
648

Американската актриса Анджелина Джоли изрази безпокойството си от условията за живот на бежанците, намерили убежище в Турция. Тя направи това след среща в Анкара с представители на турските власти и Върховния комисар на ООН за бежанците.

„Няма признаци, че насилието в този конфликт ще намалее и броят на хората, желаещи да пресекат границата продължава да расте, това е повод за безпокойство за всички ни“, допълни Джоли, след като разговаря с турския президент Абдулах Гюл.  На срещата присъства и Върховният комисар на ООН за бежанците Антонио Гутерес.


„Никой не иска да живее като бежанец, никой не иска да живее в лагер…, всички хора са загубили жилището си и са избягали от крайно насилие, те са загубили семейството си“, заяви актрисата, говорейки за срещите си вчера с бежанци в лагери близо до границата между Турция и Сирия.
Те се чувстват „много сами и изоставени, те също така са много травматизирани и турското правителство планира да им помага повече, като им осигурява психологическа помощ. Това също е нещо много важно“, продължи Анджелина, която е посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Източник

Източник на снимка 1

Източник на снимка 2