Атомните централи в Япония работят нормално след земетресението

0
613

На 7.12.2012 земетресение с магнитут 7.3 по скалата на Рихтер разтърси североизточното крайбрежие на Япония. В някои области нивото на морското ранище се покачи с един метър. Няма данни за смъртни случаи или сериозни щети. Атомните централи в района, където е било усетено земетресението не са засегнати и работят нормално. Информацията беше потвърдена и от говорителя на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Джил Тюдор. Тя изрази и готовността на МААЕ да окаже помощ на Япония в случай на нужда.

След земетресението през март 2011, когато загинаха повече от 20 000 души и беше засегната атомната електроцентрала Фукушима, японското правителство увеличи усилията си за подобряване на ранно предупреждение и мерките за ядрена безопасност. В Япония в момента работят само две атомни електроцентрали, останилите са спрени от съображения за сигурност.

Източник

Снимка

SHARE
Previous articleБежанци се завръщат в северно Конго, но безпокойството остава
Next articleСеверна Корея изстреля ракета
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS