Бан Ки-Мун приветства новоизбрания президент на Нигерия

1
982
The SG phoned President-elect of Nigeria, Muhammadu Buhari, early Wednesday morning from Dubai, UAE to congratulate him on winning the Presidential election.
UN Photo/Evan Schneider

Предвид резултатите от нигерийските президентски и парламентарни избори, обявени на 31.03., Генералният секретар на ООН, Бан Ки-Мун, поздрави новоизбрания президент Мухамаду Бухари и призова всички нигерийци да приемат резултата от изборите.

„Генералният секретар разговаря с настоящия президента Гудлък Джонатан и новоизбрания президент генерал-майор Мухамаду Бухари. Той поздрави Бухари и приветства президента Джонатан за неговото лидерството през целия изборен процес и държавническото му изкуство в утвърждаването на демократичния процес“, се казва в прессъобщение, публикувано от офиса на Бан Ки-Мун в Ню Йорк.

„Генералният секретар смята, че успешното провеждане на тези избори, е доказателство за зрелостта на демократична Нигерия“, се добавя в изявлението.

Бан Ки-Мун също благодари на Независимата национална избирателна комисия (INEC) за организирането и провеждането на изборите по професионален начин, при трудни обстоятелства.

Генералният секретар на ООН също така заяви, че се надява същият демократичен дух да надделее при провеждането на изборите за Камарата на представителите на 11 април.

 

Източник: UN News Centre

Изготвил: Светослава Димитрова

Comments are closed.