Броят на сирийските бежанци може да достигне 700 000 до края на годината

0
400

Броят на сирийските бежанци може да достигне 700 000 до края на годината, съобщи Ройтерс.

Това е почти четири пъти повече в сравнение с досегашните прогнози.
Според Върховния комисариат за бежанците на ООН около 294 000 бежанци, бягащи от продължаващия вече 18 месеца конфликт в Сирия, са отишли в четири съседни страни – Йордания, Ирак, Ливан и Турция – или чакат да се регистрират там.
Около 5000-6000 сирийци са достигнали райони в Северна Африка, основно Египет, докато други бежанци пристигат в Южна Европа, включително в Кипър и Гърция, каза той. Предишната прогноза за 185 000 бежанци беше надмината през август.
Служби на ООН за хуманитарна помощ и други хуманитарни организации отправиха призив за предоставянето на 487.9 милиона долара, за да се посрещнат нуждите на бързо увеличаващата се бежанска вълна от Сирия.

Насилието в Сирия продължава, като жертвите от началото на конфликта според различни оценки вече са над 30 000.
Най-малко 305 души са загинали тази сряда в насилието, като това е най-кръвопролитният ден от началото на 18-месечния конфликт. Сред тях има 199 цивилни, сочат данни на правозащитниците, базирани в Лондон, които черпят сведения от широка мрежа активисти и лекари в Сирия.

Източник

Източник на снимката

 

SHARE
Previous articleЙемен отбеляза 50г. юбилей като република
Next articleНеспособна ли е международната общност да се справи с конфликта в Сирия?
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS