Бурен разцвет на висшето образование в Пакистан

0
987

2000px-Flag_of_Pakistan.svg

Шест пакистански университета присъстват в класацията на Топ 300 азиатски университети, докато два са сред най-добрите 300 научни и технологични институции в света. Допълнително, 41 други университета са били основани в страната през последните десет години, за да предоставят модерно и качествено образование.

Това каза изпълнителният директор на Комисията по висше образование (КВО) проф. д-р Сохаил Накви по време на семинар по случай 10 годишнината от основаването на КВО.

Представяйки приноса на КВО през тези десет години, той посочи, че Комисията е разпространила образованието във всеки регион на Пакистан чрез увеличение броя на университетските кампуси от 168 на 258, включително и основаването на 41 нови университети, увеличение  на записващите се студенти от 330 000 на над милион, увеличение на записалите се жени от 36 на 46%, предоставени повече от 10 000 местни и чуждестранни обмени и стажове и други.

Източник и повече информация тук.

SHARE
Previous articleГенно модифицирана крава дава специално мляко
Next articleНайлоновите торбички: проблеми, въздействие и решения
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS