Деца, свързани с въоръжени групировки, се връщат към нормалния си живот

0
777

UNicef

В засегнати от конфликти градове като Н‘деле и Акросулбак в северозападните части на Централноафриканската република присъствието на въоръжените групировки се усеща особено силно.
Общностите на тези градове познават войната и насилието, сблъскват се с тях всеки ден. Според Фоска Гиулдори, шеф на Офиса на UNICEF за Защита на детето в страната, „Присъствието на тези групировки е изключително засилено тук и тъй като инфраструктурата и социалните услуги са силно ограничени, децата най-лесно биват въвличани в тях; възможностите има за други дейности и развитие са прекалено малко.“
Във видеото можете да видите посещението на Ишмаел Беа и работна група на UNICEF в Централноафриканската република. Неговата задача идва в рамките на усилията на Фонда за извеждане на деца от въоръжените групировки в Африка.

[youtube BXtFWEePatY]

Още от историята и повече информация тук.

Previous articleДоклад на ООН за условията на живот в Газа
Next articleДългата разходка
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.