Децата на сирийските бежанци може да не изкарат зимата

0
505

Международният благотворителен фонд „Да спасим децата” предупреди, че около 200 хиляди сирийски деца, станали бежанци, са подложени на риска да се разболеят по време на наближаваща зима.

Много бежанци фактически нямат покрив над главата си и топли дрехи и може да не издържат на зимните температури, ако не им се предостави допълнителна помощ.

„Да спасим децата” заяви, че много от тях живеят без подходящ подслон и дрехи и може да не преживеят суровите условия.

Благотворителна кампания за средства стартира, като основен мотив е факта, че по-уязвимите като най-малките и най-старите и болни, са в най-голям риск, ако помощта не стигне навреме.

Някои от сирийските семейства, които пресякоха границите в съседните държави, вече са регистрирани и са се установили в лагери, където техните основни нужди са взети предвид, разказва Джим Мюър, репортер на Би Би Си в Бейрут.

Много други обаче живеят в импровизирани условия без адекватно убежище, легла или топли дрехи, с които да се справят с проливните дъждове и под-нулевите температури, които са нормални за зимата в много части от Близкия Изток, добавя кореспондентът.

Червеният Полумесец определи, че броят на сирийците, избягали от ужасите на гражданската война, е 2,5 милиона души. По данни на ООН 1,2 милиона сирийски бежанци се нуждаят от спешна хуманитарна помощ.

Източник

Източник 2

Източник на снимката

SHARE
Previous articleВКБООН се заема с убежищния проблем в бежанския лагер в Йемен
Next articleЕко-отговорна Коледа
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS