Дългата разходка

0
567

Как представяш такова пътуване в картина?  Тридесет хиляди мъже, жени и деца от Синия Нил на Судан сложиха край на 9-те месеца терор и травми, като прекосиха границата, за да идат в съседния Южен Судан. Те се присъединиха към популацията от 70 000 бежанци, които преди тях избягаха от смъртоносната военна кампания на Кхартум, насочена към разгрома на останалата на север част от Южното освободително движение.

Тези обувки принадлежат на Муса. Той е само на 2 години и е ходил 20 мили с тях , заедно със семейството си. Те са бежанци, които бягат към Южен Судан.

Когато 30 000 като него прекосиха Южен Судан през юни, тази година, фотографът Шанън Йенсен успя да снима някои от обувките, извървели това пътуване.

 Източник и цялата изложба.

Източник на снимка 1

Източника на снимка 2

SHARE
Previous articleДеца, свързани с въоръжени групировки, се връщат към нормалния си живот
Next articleКитай е новият образователен център
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS