Експерт на ООН призовава правителствата да осигурят достъп до качествено и включващо образование

0
509

Снимка: UNESCO/Ministerio de Educación, Colombia

“Правото на образование е нещо повече от възможността да се посещава училище”, споделя Кишоре Сингх, специалният докладчик за правото на образование. “Повишаването на достъпа до образование без гарантиране на качеството на учителите, учебната програма и училищата няма да доведе до положителни промени в обществото.”

“Трябва да гарантираме не само достъп на повече ученици до начално образование, но и правителствата трябва да бъдат сигурни, че образованието, което осигуряват, е висококачествено и лишено от дискриминация”. С тези думи г-н Сингх призовава правителствата да приемат образователни стандарти за минималните изисквания към учителите и програмата, както и да обърнат внимание на неравенствата при достъпа на момичета, деца от селски райони, малцинства или в неравностойно положение.

Повод за изявлението е предстоящата глобална среща “Образование за всички” на 30.11.2012 г. в Париж, организирана от UNESCO.

 

Източник и повече информация тук.

 

 

 

 

SHARE
Previous article“Хамас” и Израел навлизат в преговори с помощта на Египет
Next articleСилна европейска подкрепа за палестинската автономия
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS