Експерти всяват страх от ядрена ексползия в Белгия

0
616

В Белгия международни ядрени експерти обявиха тревога след като поради открити аномалии и възможни пукнатини бе закрит един от атомните реактори.

Страхът у хората на мястото,северно от Антверпен, бе породен от предупреждението на специалиста Майкъл Шнайдер. Той твърди,че инспекциите са безрезултатни и пропуски от такъв вид могат да доведат до ядрена експлозия.

Белгийските власти от своя страна отвърнаха,че проблемът е открит по време на проверка,което означава,че системата работи безотказно и няма опасност за местните жители.

На фона на опасенията от енергиен недостиг през зимата, ако реакторът остане затворен, белгийският икономист Ерик де Кюленеер от бизнес колежа в Солвей
показва, че неизползваните централи също могат да влязат в употреба.Те не се използват поради икономически причини.Дори и в дни на висока консумация понякога е по-удобно да се внася енергия.

Съществъват притеснения,че пукнатини могат да бъдат открити и по други реактори в Белгия,което от своя страна поражда нови страхове,свързани със случилото се във Фукушима,Япония.

http://www.euronews.com/2012/08/10/expert-sparks-nuclear-fears-after-belgium-shuts-reactor/

 

SHARE
Previous articleАтлантическа харта
Next articleВиетнамски работници-държани като роби във фабрика в Русия
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS