Обучения

Една от основните цели на UNA News Bulgaria е развитието на капацитета и уменията на младите хора в България. Всеки нов екип стажанти преминава през обучение, съобразено с нуждите на новия екип, както и с годишните приоритети и направления на UNA News Bulgaria. Тези обучения се осъществяват на доброволни начала от гост-лекторите.

KJKJ>

От 2014 г. екипът на UNA News Bulgaria преминава през редица обучения за развитие на уменията и компетенциите на стажантите.

На 15 март 2014 г. във Факултета по журналистика и масови комуникации (ФЖМК) на СУ „Св. Климент Охридски“ стажантите имаха обучение по писане на журналистически текстове и подбор на източници. Гост лектори бяха опитни журналисти от български печатни медии. Посланик Иван Гарвалов, председател на Дружество за ООН в България, приветства младите автори и им разказа интересни истории от опита си в ООН.

11100171_979199115425845_1722339562_o

На 25 април 2015 г. във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ се осъществи еднодневно обучение на група нови стажанти на UNA News Bulgaria. Основната цел бе създаване на практически умения за обработка на информация на база аналитични техники. По време на обучението стажант-редакторите имаха възможност да чуят интересни разкази от практиката на работа в ООН от посланик Иван Гарвалов. Имаха теоретична и практическа част, водена от д-р Румен Гюров, специалист в областта на националната сигурност.

20151121_141257

На 21 ноември 2015 г. във ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“ отново се осъществи еднодневно обучение на група нови стажанти на UNA News Bulgaria. То бе практически насочено и целеше създаване на практически умения за обработка на информация на база аналитични техники. Стажант-редакторите имаха теоретична и практическа част, водена от д-р Румен Гюров, специалист в областта на националната сигурност.

Всички стажанти в UNA News Bulgaria са добре дошли в екипа на Младежка секция на Дружество за ООН в България, както и да се включат в нашите вътрешни обучения и различните дейности, с които се занимаваме, като доброволци или, след покриване на критериите, като членове.