[:bg]“Денят на най-добрите новини от света“[:en]World’s best news day[:]

1
2437

[:bg]worlds_best_news-day_cover_photo

През месец октомври т.г. в голяма част от държавите членки на Европейския съюз за втора поредна година ще бъде проведена инициативата World’s Best News Day (Денят на най-добрите новини от света). Целта й е европейските граждани да бъдат информирани за изпълнението на „План 2030” за устойчиво развитие на ООН и залегналите в него 17 глобални цели за устойчиво развитие. Това ще се осъществи чрез разпространяването на специално изготвен вестник, съдържащ вдъхновяващи истории за ролята на официалната помощ за развитие, както и чрез провеждането на интерактивни игри. Тук можете да откриете допълнително информация за инициативата в световен план.

Дипломатическият институт към министъра на външните работи на Р България и тази година ще се включи в инициативата, като има за цел да привлече вниманието на три основни целеви групи – българските младежи, частния сектор и медиите.
По повод Международния ден на Обединените нации на 24 октомври 2016 г. Институтът ще проведе еднодневна информационна кампания в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, както и в сграда 10 на Бизнес парк София и в Българската телеграфна агенция (БТА).

Служители и стажанти на Дипломатическия институт, както и доброволци от Дружество за ООН в България, партньор в провеждането на инициативата, ще разпространят вестника и ще проведат интерактивна игра, посветена на 17-те Цели за устойчиво развитие, като за включилите се ще има предметни награди. Всеки желаещ ще има възможност да се снима със специално изготвена рамка, а всички снимки от провеждането на инициативата ще бъдат качени в страницата на събитието във Facebook.

График за провеждане на инициативата на 24 октомври 2016 г.:
· в Университета за национално и световно стопанство – от 9:00 до 11:00 ч.;
· в Българската телеграфна агенция – от 11:30 до 12:30 ч.;
· в Бизнес парк София – от 12:00 до 14:00 ч.;
· в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – от 13:30 до 16:30 ч.[:en]worlds_best_news-day_cover_photo

World’s best news day is an initiative that takes place every October in the EU member states.  Its aim is to raise an awareness of the 2030 Agenda for sustainable developments. You can find more information about the initiative here.

On UN’s International Day (24th of October) The Diplomatic Institute to the Minister of foreign affairs and the United Nations Association of Bulgaria will mark the day with information campaign on the topic of the Global Goals.

 [:]

1 COMMENT

Comments are closed.