”Денят на най-добрите новини от света”

1
2265

worlds_best_news-day_cover_photo

През месец октомври т.г. в голяма част от държавите членки на Европейския съюз за втора поредна година ще бъде проведена инициативата World’s Best News Day (Денят на най-добрите новини от света). Целта й е европейските граждани да бъдат информирани за изпълнението на „План 2030” за устойчиво развитие на ООН и залегналите в него 17 глобални цели за устойчиво развитие. Това ще се осъществи чрез разпространяването на специално изготвен вестник, съдържащ вдъхновяващи истории за ролята на официалната помощ за развитие, както и чрез провеждането на интерактивни игри. Тук можете да откриете допълнително информация за инициативата в световен план.

Дипломатическият институт към министъра на външните работи на Р България и тази година ще се включи в инициативата, като има за цел да привлече вниманието на три основни целеви групи – българските младежи, частния сектор и медиите.
По повод Международния ден на Обединените нации на 24 октомври 2016 г. Институтът ще проведе еднодневна информационна кампания в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, Университета за национално и световно стопанство, както и в сграда 10 на Бизнес парк София и в Българската телеграфна агенция (БТА).

Служители и стажанти на Дипломатическия институт, както и доброволци от Дружество за ООН в България, партньор в провеждането на инициативата, ще разпространят вестника и ще проведат интерактивна игра, посветена на 17-те Цели за устойчиво развитие, като за включилите се ще има предметни награди. Всеки желаещ ще има възможност да се снима със специално изготвена рамка, а всички снимки от провеждането на инициативата ще бъдат качени в страницата на събитието във Facebook.

График за провеждане на инициативата на 24 октомври 2016 г.:
· в Университета за национално и световно стопанство – от 9:00 до 11:00 ч.;
· в Българската телеграфна агенция – от 11:30 до 12:30 ч.;
· в Бизнес парк София – от 12:00 до 14:00 ч.;
· в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – от 13:30 до 16:30 ч.

1 COMMENT

Comments are closed.