Европейският съюз внася 15 пъти повече стоки от израелските селища по Западния бряг,отколкото от Палестина

0
503

Европейският съюз внася  15 пъти повече стоки от израелските селища  по Западния бряг,отколкото от Палестина,въпреки че селищата там са незаконни.

В доклад, публикуван днес от името на 22 неправителствени организации, включително „Християнска помощ“ и методистката църква,  се критикува “противоречивата  политиката на ЕС”.Докладът призовава още държавите-членки от ЕС да въведат строги насоки за етикирането на продукти,произведени в района на Западния бряг.В момента само Дания и Велиобритания изискват сертификати за стоките,внесени от селищата.

Сред продуктите,внасяни от района на селищата по Западния бряг са грозде,цитрусови плодове,билки,вино,козметика и градински мебели.Износът на тези стоки за година възлиза на 188 милиона паунда за година,докато внасяните от Палестина стоки имат приблизителна стойност 12.3 милиона.

Докладът ,наречен Trading Away Peace обвинява противоречивата политика на Израел за предоставяне на субсидии на заселниците за инфраструктура,развитие на бизнеса и селското стопанство,като същевременно „налага строги ограничения върху достъпа на Палестина до европейските пазари.“

„Европа казва,че селищата по Западния бряг са незаконни и въпреки това продължава да търгува с тях.“ – каза Уилиам Бел,директор на Християнска помощ (Великобритания и Ирландия).ЕС е най-големият дарител  за Палестина,харчейки стотици милиони евро,за да подкрепи Палестинската държавност,а същевременно търгува в пъти повече с незаконните израелски селища от Западния бряг.

Източник:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9641293/Inconsistent-Europe-imports-15-times-more-goods-from-West-Bank-than-from-Palestinians.html

Фотография:

http://world.actualno.com

SHARE
Previous articleМястото, където изкуство и природа се срещат: Artipelag
Next articleМеждународен ден на Черно море
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS