ФАО предоставя помощи за пострадалите при наводнението във Филипините

0
990

Отделът за спешна продоволствена и хуманитарна помощ към Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО) ще предостави хранителни продукти и логистична подкрепа във Филипините, за да бъдат подпомогнати хилядите засегнати от наводенията в страната през миналата седмица.

‘Искаме повторно да покажем солидарността си с правителството на Филипините в такъв критичен момент’ , каза в официално изявление Стивън Андерсън, представителят на ФАО в Манила.

Проливните дъждове от миналата седмица оставиха близо 80% от територията на Манила под вода. По последни данни, загинали в бедствието са 92-ма души. Повече от половин милион от жителите на столицата са настанени в евакуационни центрове, а общият брой на пострадалите надвишава 3,3 милиона.

Залети остават и голяма част от плантациите в северната част на страната, които са основен източник на ориз. Едновременно с това, последвалото пороя поскъпване на цените на хранителните стоки в Манила предизвиква притеснение у управляващи и експерти от избухването на продоволствена криза.

 

http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=42672&Cr=Philippines&Cr1=