Франция започва разследване за смъртта на Арафат

0
2249
399px-Yasser_Arafat
Снимка: Wikimedia Commons

Френската осведомителна агенция АФП съобщи, че прокуратурата се е съгласила да започне разследване, след като семейството на Арафат започна съдебни действия във Франция миналия месец,твърдейки, че палестинският лидер е починал от отравяне с радиоактивен полоний.

“Съдебното следствие за убийство започна, както се очаква,след жалба, подадена от г-жа Арафат”, твърди запознато със случая лице според АФП.

Вдовицата Суха Арафат и дъщеря му Завра подават жалба за убийство на 31 юли в парижкото предградие Нантер.

Арафат почина във военна болница близо до Париж през 2004 година.

Твърденията, че Нобеловият лауреат за мир е бил отровен възкръснаха миналия месец, след като новинарски канал “Ал-Джазира” излъчи разследване, в което експертите са открили високи нива на полоний сред личните му вещи.

Източник:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/9504492/Yasser-Arafat-murder-investigation-launched.html

 

SHARE
Previous articleПалестинско момиче на 15 стана кмет
Next articleДоклад на ООН за условията на живот в Газа
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS