Генералният секретар на ООН поднесе съболезнования към пострадалите от земетресенията в Иран

0
632

Бан Ки Мун поднесе съболезнования и изрази подкрепата си към всички пострадали при тежките земетресения, които удариха Северозападен Иран в съобщение, достигнало до нас от главния му говорител.

Господин Бан поднася своите искрени съболезнования на Иранското правителство и народ и особено на семействата, които са понесли жертви или по някакъв начин са били засегнати от бедствието. ООН е готово да прибегне до действия при всякаква нужда от хуманитарна помощ.

 

Земетресенията, които разтърсиха Иран са били с унищожителна сила, като най-силното е било 6.4 по Рихтер. Към момента се знае за 250 загинали и повече от 2000 ранени. Щети са понесли над 100 населени места в региона.

http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=42669&Cr=Iran&Cr1=

SHARE
Previous articleШестгодишно момче бе убито от мина в Босна
Next articleСъвета за сигурност към ООН ще обсъди хуманитарната криза в Сирия
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS