Индия протестира с целувки

0
968

Kiss of Love India protest

Кампанията „Целувката на любовта“ взриви социалните мрежи в Индия, като над 7000 души се включиха във фейсбук събитието. Протестът се състоя  в Кочи, в неделя. Смисълът зад мащабната форма на протест е прост – целувка, като израз на свободата при любовта.

20-годишният Архам Мохамед, един от организаторите, заяви, че протестът е срещу увеличаване броя на атаките срещу младите двойки, които са видени да се държат за ръце по улиците. Това, което подтикна още повече необичайната форма на протест, бе инцидент през миналия месец, когато кафене в центъра на Кочи, бе обезобразено, тъй като било посещавано от много млади двойки.

„Посланието, което искаме да разпространим, е, че всички имаме свободата да изразим любовта си, в границите на нашата правна система. Културата не е константа, тя се променя. Не трябва да живеем повече в тъмните векове,“ добави още Архам.

Кампанията получи подкрепата на няколко ученически групи от цялата страна и активисти. Стотици хора публикуваха свои снимки в социалната мрежа, със символичен акт на целувка на половинките си.

Две петиции бяха подадени във Върховния съд в Керала, но съдът отказа да се намеси, след като правителството уведоми, че ще бъдат предприети действия срещу всякакви незаконни дейности.  Десетки млади мъже и жени бяха арестувани в Кочи, след като полицията им забрани да протестират. Имаше съобщения за насилие, след като полицията се опита да раздели протестната група.

 

 

Източник: AlJazeera

Изготвил: Светослава Димитрова