Китай е новият образователен център

0
800

Flag_of_the_People's_Republic_of_China.svg

Стремейки се да се превърне в най-желаният избор за онези, искащи да придобият висше, средно или дори основно образование в Азия, Китай въведе в действие десетгодишен план, който да направи броя на международните ученици и студенти в страната най-висок в целия континент, т.е. половин милион, в това число 150 000 висшисти. Всичко това – до края на десетилетието.
„Министерството на образованието на Китай ще положи допълнителни усилия, за да оптимизира средата за международните ученици и студенти, да подобри управлението и качеството на образованието като се придържа към Националната стратегия за средна- и дългосрочна образователна реформа и развитие, както и към Планът за образование в Китай, целящ да привлече 500 000 международни ученици и студенти до 2020 г. Така ще превърнем Китай в най-големият азиатски домакин на международни ученици и студенти,“ се казва на сайта на Китайския образователен съвет.

Повече информация и пълната новина тук.
Снимка: yellojkt

Previous articleДългата разходка
Next articleНа лов за зелени идеи
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.