Коя е най-щастливата страна в света за 2012?

0
828

Colombia Paraguay Wcup Soccer

Ние вече знаем, че колумбийците са много любезни хора, имат силен дух, както и че готвят вкусни ястия, така че за мнозина няма да бъде изненада да бъдеш щастлив и изпълнен с надежда човек, ако живееш в Колумбия.

Според наскоро проведена анкета от WIN / Галъп Интернешънъл, Южна Америка страната заема първо място в „Световния барометър на надеждата и щастието“, в която са анкетирани анкетираните лица от 54 страни.

За да се оцени нивото на щастие, социолозите интервюирали 55 817 мъже и жени, които са отговорили на въпроса: „Чувствате ли се щастливи, нещастни или нито щастлив, нито нещастен от живота си?“

Данните от изследването показват, че колумбийците са почти два пъти по-щастливи, отколкото средната стойност за света. Тези, които живеят в крайбрежния град Баранкиля, до момента са най- щастливите, докато Меделин, Букараманга, Богота и Кали следват крайбрежния град.

Страната също е включен в рамките на първите 20 страни по отношение на надежда към икономиката, изпреварвайки САЩ и 37 други страни. Бразилия и Перу са другите две страни от Латинска Америка, които са сред 10-те най-щастливи държави в в света, заемайки съответно трета и осма позиции.

Проучване на общественото мнение, публикувано миналия месец от „Галъп Интернешънъл“., установи, че седем от 10-те страни в света с най-оптимистичните нагласи са в Латинска Америка, включително Гватемала, Панама, Парагвай, Еквадор и Коста Рика. Колумбия е класирана единадесета по този показател.

източник:

 

фотография: