Бан Ки Мун взе урок по Gangnam style

0
691

Една необичайна среща, извън полето на военните конфликти и хуманитарни кризи, изпълващи дневния ред на ООН, ни позволи да видим Бан Ки Мун в нетрадиционна светлина. Във вторник Генералният секретар се срещна с австрийския парашутист Феликс Баумгартнер, човекът, който успя да преодолее звуковата бариера, и нашумялата корейска звезда Сай.

„Гангнам стайл“ превърна Сай в международна сензация след като сатиричният видео клип на песента и нестандартните движения на рапъра, напомнящи конна езда, превзеха онлайн пространството. След първото му излъчване в Ютюб през юли клипът бе видян повече от половин милиард пъти.

На срещата си с изпълнителя Бан Ки Мун шеговито призна, че завижда на Сай, който изглежда го е изместил от почетната позиция  на най-известния кореец в света. Генералният секретар дори опита „Гангнам стайл“ движенията.

Бан Ки Мун отбеляза, че Сай трябва да използва популярността си за привличане на общественото внимание към световните проблеми и благородни каузи. Генералният секретар не веднъж е заявявал своята вяра в необикновената способност на музиката да достига до хората и да преодолява нетолерантността и различията.

За повече информация тук.

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2012/10/24/1932186_ban_ki_mun_poluchi_urok_po_gangnam_style_video/

Фотография: UN Photo/Eskinder Debebe