Международен ден на Черно море

0
3056

Хелоуин не е единственият празник, отбелязван на 31 октомври. Тази дата е също така и Международният ден да Черно море. През 2012г. се навършват шестнадесет години от подписването на Стратегически план за действие за възстановяване и опазване на Черно море.

Замърсяването, прекомерният риболов, лошото стопанисване и още куп други фактори са довели способността на безценното ни море да се възстановява до ръба. Шестнадесет години след началото на проекта за възстановяване на черноморската екосистема, са отчетени някой положителни промени. Въпреки това морето все още е твърде уязвимо и подложено на сериозни екологични заплаги, така че се нуждае от нашата помощ.

Празника, отбелязващ неуморните усилия на хилядите хора, посветили се на опазването на Черно море мина, но за всички нас не е никак късно да се осведомим как можем да помогнем, дори и в самото си ежедневие. Отделете 3 минути, за да прочетете чудесната брощура и сякаш за момент да се пренесете на морския бряг, зарили пръсти в мокрия пясък.

източник: http://www.bsad.bsnn.org

фотография: http://www.molif.com