Мисия на ООН приветства решението на бунтовническа група в Дарфур да спре въвличането на деца във военни конфликти

0
772

Снимка: Gabriel Galwak/IRIN

Обединената мисия на ООН и Африканския съюз в Дарфур (UNAMID) приветства скорошното решение на една от най-големите въоръжени групировки в суданския регион да забрани набирането и използването на деца войници.

Движението за справедливост и равенство се съгласи, в следствие на последните консултации с представители на UNAMID, да установи операционен механизъм за идентифицирането на деца, асоциирани с техните сили с цел демобилизация и реинтеграция.
Между 2009 и 2012 г. Суданската комисия за разоръжаване, демобилизация и реинтеграция, с подкрепата на ООН, регистрира повече от 1000 бивши войници в Дарфур, които са били въвлечени в конфликти от 2003 г. насам при сблъсъци между правителствените войски и бунтовническите групировки.

Източник и повече информация тук.

SHARE
Previous articleООН – военни престъпления в Сирия
Next articleСтачкуващи миньори от Южна Африка се връщат на работа
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS