Млади хора, засегнати от съдебната система, споделят преживяванията си чрез видео

0
729

Преди две години Арамис от Ереван, Армения, бил обвинен в изнасилване и пледирал невинен. Но разследването отнело повече от шест месеца, по време на които напрежението, под което бил петнайсетгодишният младеж се засилвало и станало почти непоносимо.

В края на краищата всички обвинения били свалени, но той все още се чувства несигурен и понякога нервен и агресивен поради психологическите последици от производството.
Сега Арамис е на 18 и участва в скорошна работилница, в която той изготвил видеото „Under pressure“, представящо младо момче, викащо под вода. Неговото видео и тези на други млади хора че заемат централна част от международната конференция Насилие срещу деца в съдебните системи за непълнолетни в Бишкек, Киргизстан, започнала на 21 септември.
Конференцията е част от проект, подкрепен от Европейския съюз в сътрудничество с UNICEF и офиси на омбудсмани и НПО за защита на човешките права в Армения, Азербайджан, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Таджикистан и Украйна, които извършват изследвания относно насилие и злоупотреби с деца, имащи проблеми със закона.
Някои от кратките филми на конференцията:

[youtube uIot5Ea_t2E]

[youtube Xi0ZXUYIrpY]

Източник и повече информация тук.