Може ли биоземеделието да изхрани света?

0
636

Хранителната индустрия създава немалко неудобства и поражда немалко въпроси. Близкото бъдеще е заплашено от прогнози за масов глад. Тук идва и моментът да бъдат разгледани био-храните.

Дали са наистина толкова надеждни или са само изграден образ? Могат ли да бъдат алтернатива, достатъчно добра за да реши проблемите на хранителната индустрия и конкурентоспособни ли са..

Изследвания на университетите McGill University, Montreal и University of Minnesota хвърлят светлина по някой от тези въпроси. Разискани са някой от най- ценните качества на био- земеделието в дългосрочен план. Проучването прави  практически сравнения на био- продуктите с тези от масовата хранителна индустрия.

А дали не може да се потърси отговор и решение на проблемите с глада и разпределянето на хранителните ресурси?

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120425140114.htm

SHARE
Previous articleФАО предоставя помощи за пострадалите при наводнението във Филипините
Next articleЗа Биоразнообразието и човека
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS