Нави Пилай разочарована от изпълнение на смъртна присъда в Пакистан

0
768

Нави Пилай, върховният комисар на ООН по правата на човека, изказа разочарованието си от изпъл-нение на смъртна присъда в Пакистан, първа за последните четири години. Смъртната присъда е пос-тановена през 2008г. от военен съд срещу войник, убил началника си. Мохамед Хюсеин е бил обесен в затвора в Пенджаб, сутринта на четвъртък (15.11.2012).

По време на посещение в азиятската държава през май, Пилай призова пакистанското правителство да въведе мораториум върху смъртното наказание и смъртните присъди на почти 8000 души да бъдат заменени. С това число Пакистан е една от страните с най-голям брой осъдени на смърт затворници в света.

По-рано тази година върховният комисар по правата на човека изрази загриженост във връзка с ек-зекуциите, след като смъртни наказания бяха приложени в Гамбия, Иран и Южен Судан.

Източник

Снимка

SHARE
Previous articleБроят на сирийски бежанци в съседни на Сирия държави надхвърли 407 000 души
Next articleИзраел е под интернационална кибератака
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS