Найлоновите торбички: проблеми, въздействие и решения

0
749

Пластмасата е  дотолкова навязла в ежедневието ни, че е трудно да си представим живота без нея. Присъства под  всякакъв вид и форма. Един от най-използваните видове плстмаса е найлоновата торбичка.Употребяваме ги навсякъде и с всякаква цел или повод. Знаем ли какво се случва след като ги използваме и захвърлим, обаче?

Над един трилион найлонови торбички се използват годишно по целия свят.

Само една на всеки 200 торбички във Великобритания бива рециклирана.

Всяка квадратна миля океан съдъра 46 000 парчета плаваща пластмаса.

Десет процента от пластмасата, произведена всяка година се озовава в океана.

Решението не е в категоричната забрана на ппластмасата или по-конкретно на самите найлонови торбички. Това изглежда е болезнен и труден процес. За това пък, можем да последваме няколко простички идеи, за да намалим количеството пластмаса, която употребяваме в ежедневието си. Сами и стъпка по стъпка.

източник: http://www.thomasnet.com , http://thepurebar.com

фотографии: http://www.thomasnet.com , http://thepurebar.com

 

SHARE
Previous articleБурен разцвет на висшето образование в Пакистан
Next articleПлевнелиев: Виждаме опасност от бежанци от Сиpия
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS