Нощна велоразходка в София

0
723

Щом стане въпрос за използване на алтернативни начини на транспорт, за велоалеи и велосипеди на всеки ъгъл, човек се сеща първо за скандинавските държави, където това е начин на живот. Оказва се, че в България карането на колело също има своите верни и ентусиазирани почитатели. Всеки четвъртък столичани стават свидетели на „Нощна велоразходка”.

Няколко десетки колоездачи се срешат на езерото Ариана и тръгват заедно на обиколка на града, за да покарат, да си починат след работния ден, да поприказват с приятели или просто да се усмихнат и насладят на усещането. Хора, събрани от желанието за добро прекарване и любовта си към карането на колело. Да не говорим, че чувството да участваш в нещо такова, да се чувстваш свързан за няколко часа с толкова различни хора от всякаква възраст, националност, и  с различна история –  си е едно необикновено чувство.

Ако сте любител на карането на колело просто идете, без значение дали е студено, топло, вали или духа вятър – всеки четвъртък от 20:30 на езерото Ариана. Току -виж след време заприличаме малко повече на северните държави и се грижим малко повече за климата, като намалим шофирането.

източник: http://gorichka.bg/vseki-chetvurtuk-v-sofiya-noshhna-velorazhodka/

фотография: http://velorazhodka.org/