Образователната система на САЩ изостава спрямо Китай и Индия

0
579

Миналата седмица Обама обвини републиканците, че предложеният от тях бюджет би попречил на 1 млн. студенти да се сдобият с федерални грантове, необходими им, за да посещават колеж, докато в същото време би принудил публичните училища да уволняват учители и да уголемяват паралелки.
„Добрият учител може да промени живота на едно дете завинаги,“ каза Обама, добавяйки, „Стоя тук като президент, защото съм имал невероятни учители.“
Ромни акцентира, че да се говори не е достатъчно. Той каза, че САЩ трябва гарантирано да направи така, че училищата да се справят по-добре.
Докладът на The Next Generation и American Progress показва, че Китай и Индия прекарват по-голям брой деца през училищните си системи, подготвяйки ги за работа в ключови за страните индустрии.
Докладът „Състезанието, което е наистина важно“ (инфографика) посочва, че към 2030 г. Китай ще има 200 млн. завършили колежани – брой, засенчващ цялата работна сила на САЩ – и до 2020 г. в Индия ще четири пъти повече колежани в сравнение с тези в Щатите.

Източник и повече информация тук.

SHARE
Previous articleСблъсъци в Кения оставят десетки мъртви
Next articleАфриканските гори се борят със сушата
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS