ООН изрази загрижеността си относно въздушна атака, която отне живота на три деца в Афганистан

0
594

Доклад  на силите за сигурност на НАТО в Афганистан (ИСАФ) потвърди, че трите деца  са станали случайни жертви на въздушен удар, насочен към Афганистански бунтовници, залагащи пътни мини в областта Нава в провинция Хелманд в Неделя.

В последвалото официално изявление на ООН, специалният представител на генералния секретар за децата и въоръжените конфликти Лейла Зерyги изрази загрижеността си относно случилото се  и припомни, че децата на Афганистан продължават да бъдат сред най-засегнатите и най-уязвимите в проточилия се конфликт.

Зерyги отбеляза, че макар ИСАФ да следват стандартните оперативни процедури, които имат за цел закрилата на децата в хода на военните действия, това далеч не е първият подобен инцидент  и ООН очаква заключителния доклад на разследването по случая.

 

Повече информация тук.

Фотография: UN Photo/Violaine Martin

SHARE
Previous articleЕС с още по-строги санкции срещу Иран
Next articleДа видим северното сияние тази зима!
UNA News Bulgaria е онлайн медия с идеална цел, която представя широк кръг от международни и вътрешнополитически теми. Освен да се информирате за важните събития, случили се през седмицата, ще намерите и теми, които не се засягат толкова често в българското медийно пространство. Платформата е създадена и се поддържа изцяло от екип от млади хора, част от Дружество за Обединените нации в България.

NO COMMENTS